Smykkepleje

Når man har købt et nyt smykke, vil man gerne bevare det pænt, og det er derfor vigtigt at man passer godt på det.

Det er vigtigt, at opbevare dine smykker i et smykkeskrin eller i en lille pose, når de ikke er i brug. Hvis smykket er lavet af messing eller sølv, kan det være en god idé at opbevare det i en lille tæt plastpose for at undgå oxydering af metallet.

Det er ikke en god ide at sove med smykkerne på om natten. Ligeledes bør du undgå at have dem på i bad, da sæbe sætter sig i både kæder og vedhæng. Hvis der er ferskvandsperler i smykket, kræver det få men særlige hensyn:
- Tør jævnligt perlerne af med en perleklud (kan købes hos en juveler), på den måde holdes perlernes glans ved lige.
- altid påfør parfume før perler og messingvedhæng - aldrig omvendt, da det skader perler og messing.
- læg perlerne fra dig et blødt sted - perler er organisk materiale, og et koldt hårdt natbord kan skade perlernes glans.

Med tiden kan der samle sig lidt snavs omkring viklingerne, men dette kan som regel fjernes med en blød klud eller en blød børste. Som med alt andet kan det dog ikke undgås, at man med tiden kan se, at smykket bliver brugt.

Messing smykker vil blive mørke med tiden. Dette kan undgås ved at komme klar neglelak på messing-delen, eller man kan pudse det op med en juvelerklud – kan købes hos en guldsmed. Desuden kan man lave en lille blanding bestående af følgende til at pudse smykket i:

½ teskefuld citronsyre (kan købes i de fleste supermarkeder)
3 dl kogende vand
Et par dråber alm. Opvaskemiddel

Undgå at perler kommer i forbindelse med blandingen.

Smykket bliver så flot som nyt efter behandlingen.

MVH

Hanne Lillienthal Steffensen 🙂